En yakın Başlangıç Eğitiminden haberdar olmak için formu doldurunuz. - ytuhavk.org/iletisim

Eğitim Ücretleri Hk.

Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi
# Duyurular & Genel Bilgilendirme

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Eğitim Ücretleri Hk.

#1

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Eğitimler Neden Ücretli ?

Her kulübün kendi faaliyet alanına göre fotokopi, kırtasiye masrafları gibi düşük miktarlı da olsa çeşitli giderleri vardır. Kulübümüz her ne kadar bir öğrenci kulübü olsa da giderleri göz önüne alındığı zaman çoğu öğrenci kulübüyle karşılaştırılamayacak boyutta giderleri vardır. Kulübün en önemli gider kalemi malzeme alımıdır. Bunun yanında hasar gören malzemelerin onarımı da önemli giderler arasında yer almaktadır.

Malzemelerin belirli bir kullanım ömrü vardır. Dolayısıyla uçuş ömrünü tamamlayan malzemelerin yenilenme ihtiyacı her yıl kulüp gündemini meşgul eder. 2001 yılında kurulan kulübümüzde ilk yamaç paraşütü eğitimi 2003 yılında verilmeye başlanmıştır. Yamaç paraşütü eğitiminde yaklaşık 20 yıllık bir birikimimizin olması aynı zamanda çok eski malzeme birikimini de beraberinde getirmektedir.

En basit şekliyle yedek paraşütten örnek vermek gerekirse : Bir yedek paraşütün 10 yıllık bir kullanım ömrü vardır. Bu da 10 yıl öncesinde alınmış her yedek paraşütün değiştirilmesi anlamına gelir. Bu doğrultuda kulübün mevcut malzeme sayısını koruması için her yıl 2 adet yedek paraşüt alım yapması sonucunu çıkarmaktadır. Yani kulübü her yıl 1000Eur (bin) 'luk bir gider beklemektedir.


Kaç Para ?

Her dönem geçerliliğini korumakla birlikte, eğitim aldığınız dönemde olağanın dışında gelişmeler olmadıkça bu değer 100Eur (yüz) 'dur. Sadece TL karşılığı olarak bir miktar azalır veya artabilir.


Neden 100Eur ?

Bir takım uçuş malzemesinin fiyatı yaklaşık olarak 3000Eur (üç bin) + KDV 'dir. (Kanat 2000Eur, Harness 500Eur, Yedek Paraşüt 350Eur, Kask 150Eur vb.)

Tabi kulübün ihtiyacı her yıl tam takım malzeme almak olmayabilir. Örneğin ilgili dönem için 1 kanat ve 2 yedek paraşüt ihtiyacı olabilmektedir. Bu yıl 2000Eur 'luk bir bütçe yeterli olabiliyorken bir sonraki yıl 4000Eur olabilmektedir. Bu doğrultuda kulübün ihtiyaçlarını ilgili dönemdeki öğrencilere doğrudan yansıtmak yerine sabit bir ücret politikası uygulanmaktadır.

Sonuç olarak her dönem eğitim alan kişi sayısının sabit olmadığı gibi, kişi sayısının azalıp giderlerin arttığı bir dönemde eğitim alacak kişilere yüksek gider maliyetlerini yansıtmak, hem eğitim alacakların maddi olarak zorlanmasına hem de farklı dönemlerde eğitim alanlar arasında eşitsizliğe sebep olacaktır. Her dönem en az 1 tam takım malzeme alacakmış gibi planlama yapılıp eğitim ücretleri de buna göre belirlenmiştir.
Cevapla