En yakın Başlangıç Eğitiminden haberdar olmak için formu doldurunuz. - ytuhavk.org/iletisim

YTÜ Öğrencisi Olmayanlar Hk.

2019 - 2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi Duyuruları & Haberleri

Moderatörler: Mahmut Yalçın, Yaren Konak

Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

YTÜ Öğrencisi Olmayanlar Hk.

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Başlangıç Eğitimi Ön Koşulları Hk. konusunda belirtilmiş olmasına rağmen YTÜ öğrencisi olmayanların topluluğumuzda eğitim alıp alamayacağı hakkında sorular gelmekte veya ön başvuru formu doldurulmaktadır. YTÜ mezunlarından, diğer kulüplerin mezun üye alımı yaptığı konusunda sorulara maruz kaldığımızdan ötürü bu açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur.

Genel içerik olarak geçmiş yıllarda yazılmış olsa da YTÜ öğrencisi olmayanlarla ilgili web ve forum sayfamızın "Sıkça Sorulan Sorular" kısmında bu durum açıklanmıştır :
5. Yamaç Paraşütü eğitimleriniz sadece YTÜ öğrencilerine yönelik mi ? Dışarıdan katılım kabul ediyor musunuz ?
Üniversitesinde aktif havacılık kulübü bulunmayan yamaç paraşütüne istekli öğrencilerin talebine karşılık veremediğimiz için üzgünüz.

Yamaç Paraşütü eğitimlerimiz genel olarak YTÜ öğrencilerine açıktır. Bunun yanında YTÜ mezunları, akademik ve idari personeline de fahri üyelik ile sınırlı kontenjan limitlerinde eğitim verebilmekteyiz.

Bu durumlar kulüp yönetimi ile ilgili olmayıp, kulübümüzün bağlı bulunduğu üniversite yönetimi ile ilgilidir. Bu durumlar da senelere göre değişkenlik gösterebilir. Güncel bilgi için duyuruları takip edebilir ya da iletişime geçebilirsiniz.

Her ne kadar YTÜ Öğrenci Kulüpleri Yönergesi madde 10.3. gereğince ;
Kulüp Üyeliği, Üye Hakları ve Üyelikten Çıkarılma

10.3. Üniversite akademik ve idari personeli, mezunları, üniversiteden ayrılmış öğretim elemanları, üniversite ve kulübe önemli katkıları olanlar kulüp Yönetim Kurulu kararı ile fahri üye olabilirler. Fahri üyeler kulüp organlarında görev alamazlar ve oy kullanamazlar ancak kulüp etkinliklerinde görev alabilirler.

YTÜ mezunu ve personeli ile ilgili durum açıkça belirtilmiş olsa da topluluğumuzun YTÜ Öğrenci Kulüpleri Yönergesi ve YTÜ SKS Kültür Hizmetleri Şube Müd. kararları ile çelişen kararlar alması, faaliyetlerimizin aksaması/durdurulması gibi olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Topluluğumuz, YTÜ SKS Kültür Hizmetleri Şube Müd. 'ne bağlı olarak çalışmaktadır. Sadece YTÜ öğrencilerine eğitim verebileceğimiz bu birim tarafından tarafımıza tebliğ edilmiştir. Dolayısıyla bu, bağlı bulunduğumuz SKS Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir durumdur.

Sonuç olarak bu karar topluluk olarak aldığımız bir karar olmayıp, neden ve niçin gibi soruların muhatabı da topluluğumuz değildir. Bu durum hakkında varsa şikayet, talep, öneri vb. isteklerinizi YTÜ SKS Kültür Hizmetleri Şube Müd. 'ne dilekçe, e-posta veya telefon ile iletebilirsiniz.

İletişim : YTÜ SKS Kültür Hizmetleri Şube Müd.

YÖ-048-YTÜ Öğrenci Kulüpleri Yönergesi
  • Revizyon Tarihi: 29.12.2016; Revizyon No: 00